Mit tartalmaz a biztonságos otthoni fogfehérítő?
2016. 02. 10.

Nagyon fontos az első benyomás, bármennyire is azt hangsúlyozzuk, hogy nem a külső számít, az ápolt megjelenés igen is nagy hatást tehet a környezetünkre. Az otthoni fogfehérítő egyre elterjedtebb, hiszen fogaink állapota, ápoltsága is hozzá tartozik a külső megjelenésünkhöz! Az egészséges mosoly pedig magabiztosságot sugároz! 

A fogfehérítés nem most vált divattá, már másfél évszázada ismerünk különféle technikákat a fogak fehérebbé tételére. Érdemes visszatekintenünk, hogy az évek alatt miben fejlődött – akár az otthoni fogfehérítő, akár a rendelőben használt – az erre használt anyagok szerkezete, összetétele, és természetesen miben változtak a módszerek. Változott az alapanyag, a használóknak sokkal jobban oda kell figyelniük, hogy mi kerül a szájukba és a szájon keresztül a szervezetbe.
Az otthoni fogfehérítő használata egyre elterjedtebb napjainkban. Számos házi praktikát és számos terméket ismerünk, amellyel már otthonról elérhető a kívánt hatás. Az otthoni fogfehérítés előnye, hogy jóval gyorsabb, mint a fogászati fehérítés. A fogászati rendelők folyamatos leterheltsége miatt hónapokra előre be kell jelentkezni, ezért sokan az otthoni fehérítés mellett döntenek. A fogfehérítési technika és kellék kiválasztása nem egy egyszerű dolog. Számos kérdés merül fel, és az internet adta rengeteg információ sokban elbizonytalanít a döntés során.
 
Amennyiben nem a házi praktikás szódabikarbóna vagy almaecet mellett döntünk, figyelmesen olvassuk el, hogy mit tartalmaz az otthoni fogfehérítő termék. Ezzel megtehetjük az első és legfontosabb lépést egészségünk megőrzése érdekében. Sajnos nagyon sokszor elkerüli a használók figyelmét és a gyártók sem hangsúlyozzák ki, ha termékük valamilyen káros anyagot tartalmaz.

A legtöbb fogfehérítő termék sodium-perborátot (magyarul nátrium-perborátként ismert) tartalmaz, amelynek köztudottan egészségkárosító hatásai vannak. A nátrium-perborát a fehérítő mosóporok alapanyaga, hatásai, hogy erős tisztítószer, folteltávolító, és fertőtlenítésre, szagtalanításra is alkalmazható. Ezek tudatában elgondolkodhatunk és dönthetünk, hogy szeretnénk-e ezt a szánkban és a szervezetünkben tudni. Fontos, hogy vásárlás előtt ellenőrizzük, hogy mit tartalmaz a megvásárolni kívánt termék, próbáljuk kerülni a sodium-perborátot tartalmazó termékeket. Érdemes tájékozódnunk az otthoni  fogfehérítő alapanyagokról. A sodium-perborátot jól helyettesítheti például a sodium carbonate peroxid, amely nem tartalmaz káros anyagokat, így nem kell betegségekkel számolnunk csak azért, mert fehérebb fogakra vágyunk.
 

Kategóriák