Otthoni fogfehérítés biztonságosan
2016. 02. 10.

Az elfogyasztott ételek és italok hatására a fogaink elszíneződhetnek, ilyenkor az orvosi vagy az otthoni fogfehérítés jelenthet megoldást. Az elszíneződésért nagyban felelősek a különböző teafélék, a kávék, a színezett élelmiszerek, a dohányzás és akár egyes természetes színezőanyagok is. Mindezek mellett az öröklött tényezők is szerepet játszhatnak a fogak fehérségét illetően.

Az elszíneződés legfőbb okozója mégis a lepedék és a fogkő, amely eltávolítása sok esetben csakis fogorvos segítségével történhet. Az elszíneződést kiváltó vékony lepedék viszont otthon alkalmazható módszerekkel is eltávolítható lehet. Az otthoni fogfehérítés különböző praktikákkal és módszerekkel lehetséges, de ezek hatékonysága változó, ráadásul nagy figyelmet kell fordítanunk arra is, hogy a használt módszer ne veszélyeztesse a fogak egészségét.
 
A fehér fogak megőrzésének titka nagyon egyszerű; lehetőség szerint kerülni kell azokat az ételeket és italokat, amelyek jelentős mértékben kihatnak a fogak elszíneződésére. Ezekről nem szívesen mondunk le, ezért a fogorvosok rendszerint azt tanácsolják, hogy az ilyen italok fogyasztása után alaposan öblítsük ki a szánkat tiszta vízzel vagy vegyünk be egy cukormentes rágógumit. Természetesen a fogmosás az ideális megoldás, ha van rá lehetőség.  
 
A legalapvetőbb otthoni fogfehérítés eszköze az úgynevezett fehérítő fogkrém. Az ilyen reklámokkal szinte minden órában találkozhatunk, akár a tévét kapcsoljuk be, akár végigsétálunk egy aluljáróban. Ezek a fogkrémek elsősorban csak optikai hatást érnek el, hiszen a használt kék szín inkább a fogak színének tónusát változtatja meg. A fehérítő porok használata is eredményez némi hatást, de túl gyakran nem alkalmazható. A különböző szódabikarbónás készítmények pedig egyértelműen károsítják a fogzománcot, így ezek rendszeres használata egyáltalán nem javasolt.
 
Az otthoni fogfehérítés néhány előnnyel jár más fogorvosi módszerekkel szemben; mindenekelőtt az otthoni fogfehérítést akkor végezhetjük, amikor csak szeretnénk, nem kell bejelentkezni és sort várni. Azonban sok esetben hosszadalmasabb kezelésre lehet szükség, mint a speciális fogorvosi kezelések esetében és néhány módszer hatékonysága is elmaradhat a speciális kezelés fehérítő hatásától. Az otthoni fogfehérítés során kiemelt figyelmet kell fordítanunk arra, hogy a szer ne érintkezzen az ínnyel, illetve lehetőség szerint minél inkább elkülönítsük tőle, ugyanis egyes készítmények irritálhatják a fogínyt. Ezért szinte kötelességünk csak megbízható forrásból származó fogfehérítő készítményt vásárolni! Az M-White többek között azért kitűnő választás, mert nem irritálja a fogínyt, és már első használat után látványos eredményt érünk el az otthoni fogfehérítés terén, ami nem utolsó sorban sikerélményt nyújt, önbizalmunkat növeli!

Kategóriák